Lite om "Tibbar" samt vår Kennel


Tibetansk Spaniel är en mycket trevlig sällskapshund. Den är mycket intelligent och har väldigt bestämd egen vilja.

Det är en liten hund c:a 25-35 cm mankhöjd beroende på om det är en hane eller tik. Väger mellan 5-8kg. Den har lång silkesmjuk päls. Hunden är mycket lojal mot sin husse eller matte, vill inte vara ensam utan vill vara med i familjen på allt som händer. Vaktar Din dörr, talar omedelbart om att det kommer någon.

En Tibbe är oerhört nyfiken av sig vill undersöka allt som husse eller matte håller på med. Samtidigt så utstrålar den en väldigt hög värdighet alltså har en Tibbe mycket höga tankar om sig själv. Egentligen så äger man inte en Tibbe, hunden äger dig. Rasen är frisk och sund så livslängden är hög, Tibbar som blir 15 år och däröver är inte ovanligt.
Vi har haft denna ras i lite mer än 23 år. Har fött upp rasen i 20år.

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben där vår kennel också är registrerad. Vi är också medlemmar i Svensk Specialklubb för Tibetansk Spaniel.

Vi befinner oss mellan Trollhättan och Grästorp i Västergötland på ett ställe som heter Norra Björke. Bor i villa på landet med stor plats för våra Tibbar. Ute så har dom en stor inhägnad med en stor bergknalle att vara på, där ligger dom gärna och spanar på allt som sker runtomkring.
Inne så får dom gå fritt i stort sett i hela huset.Copyright ©Per Ekberg